Algemene informatie waterpolotrainingen

Leuk dat je interesse hebt in een lidmaatschap bij de leukste studenten zwem- en waterpolovereniging van Nederland! Ondanks dat Het Zinkstuk redelijk klein is, is er wel heel veel gezelligheid. De waterpolotak heeft 3 trainingen per week en doet mee aan de competitie en andere toernooien. Daarnaast is er iedere woensdagavond een borrel in het clubhuis van zwembad de Krommerijn. Trainingen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde waterpoloërs. Denk jij dat onze vereniging bij jou past? Kom dan een keer langs voor een proeftraining!


Gratis proeftraining

Denk jij dat onze vereniging bij jou past? Kom dan een keer langs voor een proeftraining! Je kan drie keer gratis komen proeftrainen tijdens de woensdagtraining. Op deze manier kan je kijken of onze trainingen aan je verwachtingen voldoen en of onze vereniging bij jou past! Inschrijven voor een proeftraining kan via deze link.


Trainingstijden

De huidige trainingstijden zijn hier te vinden. De belangrijkste training is de woensdagavondtraining. Hier trainen de teams apart. Deze training duurt anderhalf uur, waarbij er een uur in een heel bad (50m) getraind wordt. Bovendien is deze training het drukst bezocht waardoor er serieuzer getraind kan worden. 

We trainen daarnaast ook op maandag (zwemmen) en donderdag (gemengd). Daarnaast ben je bij alle zwemtrainingen welkom om aan te sluiten. 


Niveaus en teams

Wij hebben op dit moment vier waterpoloteams; twee heren- en twee damesteams. Het is voor iedereen, ongeacht het niveau, mogelijk om in te stromen. Er wordt uiteraard gespeeld voor de winst, maar daar zal de gezelligheid niet onder lijden. Beide teams organiseren met enig regelmaat activiteiten, denk hierbij aan ploegdiners, gezamenlijk stappen en nog veel meer.


Wedstrijden

Klik hier voor het wedstrijdschema. Onze teams hebben vaak tegelijkertijd thuiswedstrijden waardoor er na de wedstrijden gezellig kan worden geborreld. Bovendien kan je dan gezellig de andere teams aanmoedigen.

Je kunt meedoen aan NSZK's (Nederlands Studenten Zwem Kampioenschappen) met jouw lidmaatschap! Daarnaast zijn we ook aanwezig bij de NSWK's (Nederlands Studenten Waterpolo Kampioenschappen).


Toernooien

In de zomerdagen, als het officiële seizoen is afgelopen, zijn er verschillende toernooien waar wij naartoe gaan. Dit zijn altijd hele gezellige weekenden waar je onder het genot van een biertje lekker kan poloën.


Huisregels

  • De huisregels van de zwembaden zijn te vinden op de website van de gemeente en zijn van toepassing op alle bezoekers.
  • De gedragscode van Het Zinkstuk is hier te vinden.
  • Wees minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig in het zwembad om volledig gebruik te kunnen maken van de training en voor het opbouwen van het bad. 
  • Meer informatie over een veilig sportklimaat.


Voorbeelden van trainingen


Jaarplan trainingen

Er wordt aan gewerkt het jaarplan mooi weer te geven op de website voor leden. Krijg voor nu als lid toegang via deze link.