Informatie zwemmen

Dus jij bent geïnteresseerd in een lidmaatschap bij de leukste zwem- en waterpolovereniging van Nederland? Wat leuk! Het Zinkstuk is een kleine, maar gezellige vereniging. We organiseren activiteiten, doen mee aan de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK) en hebben een wekelijkse borrel op de woensdagavond in zwembad De Krommerijn. Naast alle gezelligheid wordt er ook getraind. Die trainingen zijn toegankelijk voor zwemmers van alle niveaus: we hebben aparte banen voor beginnende, gemiddelde en gevorderde zwemmers. Denk jij dat onze vereniging bij jou past? Kom dan een keer langs voor een proeftraining!

Gratis proeftraining

Je kan drie keer gratis komen proeftrainen. Inschrijven voor een proeftraining kan via deze link.

Niveaus en baanverdeling

De trainingen in de Kwakel vinden plaats in een 25 meter bad en in de Krommerijn in een 50 meter bad. Tijdens de zwemtrainingen in de Kwakel zijn op maandag en donderdag zes banen beschikbaar: twee voor beginnende zwemmers waarbij de focus op techniek ligt; twee voor gemiddelde zwemmers waarbij de focus op techniek en snelheid ligt; en twee voor gevorderden waarbij de focus voornamelijk op snelheid ligt. Op dinsdag zijn er twee banen beschikbaar: een voor beginners en een voor gevorderden. Tijdens de zwemtrainingen op de woensdag zijn vier banen beschikbaar: één voor de beginners, één voor de gemiddelde zwemmers en twee voor de gevorderden.

Trainingstijden

De huidige trainingstijden zijn hier te vinden.

Landtraining

Iedere woensdag voor de zwemtraining is er een landtraining om 20:00. Deze vindt plaats aan de badrand in de Krommerijn.

De landtraining wordt georganiseerd door de landtrainingscommissie.

Wedstrijden

Het Zinkstuk doet mee aan de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK) wedstrijden, waarbij er wordt gestreden om de eerste plaats in een competitie met elf Nederlandse studentenzwemverenigingen. Ieder jaar zijn er vier NSZKs. Na iedere wedstrijd vindt er een feest plaats.

Bij het NK Studenten mag je ook meedoen als je geen lid van een studentenzwemvereniging bent. Deze wedstrijd vindt één keer in het jaar plaats en hierbij vallen individuele prijzen te winnen. Het NSK wordt afwisselend gehouden in één van de elf Nederlandse steden met een studentenzwemvereniging.

Klik hier voor het wedstrijdschema.

Zwemmen én waterpolo

Als je een lidmaatschap hebt bij Het Zinkstuk ben je vrij om naar elke training te komen die wordt aangeboden, zowel zwemmen als waterpolo.

Huisregels

  • De huisregels van de zwembaden zijn te vinden op de website van de gemeente en zijn van toepassing op alle bezoekers.
  • Ben minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn in het zwembad om volledig gebruik te kunnen maken van de training en voor het opbouwen van het bad.