Algemene informatie zwemtrainingen

Leuk dat je interesse hebt in een lidmaatschap bij de leukste studenten zwem- en waterpolovereniging van Nederland! Ondanks dat Het Zinkstuk redelijk klein is, is er wel heel veel gezelligheid. De zwemtak heeft vier trainingen per week, waarvan drie in het 25m bad van zwembad de Kwakel en een in het 50m bad van zwembad de Krommerijn. De trainingen zijn toegankelijk voor zwemmers van alle niveaus: we hebben aparte banen voor beginnende, gemiddelde en gevorderde zwemmers. Er zijn altijd twee ervaren trainers aanwezig, een voor de beginners en een voor de gemiddelden/gevorderden. Daarnaast is er iedere woensdagavond een borrel in het clubhuis van zwembad de Krommerijn. Voorafgaande aan de training op woensdag wordt er een landtraining van 45 min. georganiseerd. Deze is voor alle niveau's te volgen en bedoeld om je core strength te verbeteren. Tot slot doet Het Zinkstuk mee aan de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK)!


Gratis proeftraining

Denk jij dat onze vereniging bij jou past? Kom dan een keer langs voor een proeftraining! Je kan drie keer gratis komen proeftrainen tijdens de woensdag en donderdag trainingen. Op deze manier kan je kijken of onze trainingen aan je verwachtingen voldoen en of onze vereniging bij jou past! Inschrijven voor een proeftraining kan via deze link.


Niveaus en baanverdeling

Wij bieden trainingen aan op verschillende niveaus. De focus van de trainingen voor de beginners ligt voornamelijk op techniek, maar ook op het opbouwen van een zwemconditie. De training begint met een stukje inzwemmen, daarna een techniekblok en daarna een ander onderdeel, zoals een conditie- of sprintblok. We zien dat zwemmers in korte tijd grote stappen maken!

De focus van de trainingen voor gemiddelden en gevorderden is vergelijkbaar. De trainingen bouwen op naar het vijfjaarlijkse evenement, het NSZK. Er komen veel verschillende onderdelen aan bod, zoals vergroten van het uithoudingsvermogen, techniek, etc. Gevorderden maken in de trainingen meer meters dan de gemiddelden.


Trainingstijden

Er zijn in de week vier momenten waarop getraind kan worden. De huidige trainingstijden zijn hier te vinden.


Landtraining

Iedere woensdag voor de zwemtraining is er een landtraining om 21:00 uur. Tijdens een landtraining wordt er gewerkt aan flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit door middel van krachtoefeningen en rek en strekoefeningen. De training vindt plaats op de badrand in de Krommerijn.

De landtraining wordt georganiseerd door de landtrainingscommissie. Het is handig om sportkleding aan te hebben en een flesje water en extra handdoek mee te nemen. 


Wedstrijden

Het Zinkstuk doet mee aan de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK) wedstrijden. Dit is een competitie tussen elf Nederlandse studenten zwemverenigingen. Er wordt gestreden om de eerste plaats op de ranglijst tijdens de vier NSZK's die er jaarlijks worden georganiseerd. Tijdens de wedstrijd worden er bepaalde afstanden gezwommen door mannen en vrouwen. Op elke afstand tellen de snelste twee zwemmers mee voor het klassement. Het doel: hoe sneller je zwemt, hoe minder punten je krijgt. Na alle vier de wedstrijden wint de vereniging met de minste punten. Elke zwemmer mag maximaal twee individuele afstanden en twee estafettes zwemmen. 

Rondom de wedstrijden worden er ook andere dingen georganiseerd. Op vrijdag is er altijd een pre-borrel, waarbij er bijgekletst kan worden met andere zwemmers van andere verenigingen. Na de wedstrijd op zaterdag wordt er altijd een hapje gegeten. Het weekend wordt afgesloten met een spetterend (thema)feest. Het is gebruikelijk om hier ook daadwerkelijk verkleed naartoe te gaan!!

Tussen de tweede er derde NSZK wordt het Open NK Studenten (ONKS) georganiseerd. Hier mag je ook meedoen als je geen lid van een studentenzwemvereniging bent, maar als je wel student bent. Deze wedstrijd vindt één keer in het jaar plaats en hierbij vallen individuele prijzen te winnen. Het ONSK wordt afwisselend gehouden in één van de elf Nederlandse steden met een studentenzwemvereniging.

Klik hier voor het wedstrijdschema.


Startnummers

Als lid bij Het Zinkstuk heb je geen startnummer voor wedstrijden nodig. Het is echter wel mogelijk om dit te doen. Je tijden worden hiermee officieel voor de KNZB. Er zijn twee opties.

Wat?
Dagstartvergunning
Seizoensvergunning
Geldigheid
Geldig voor één wedstrijd
Geldig van 01/01 tot 31/12
Kosten
7 euro 48 euro
Voor wie gunstig?
Weinig wedstrijden kunnen zwemmen, maar wel limieten willen halen.
Weinig wedstrijden kunnen zwemmen, maar wel limieten halen.


Zwemmen én waterpolo

Als je een lidmaatschap hebt bij Het Zinkstuk ben je vrij om naar elke training te komen die wordt aangeboden, zowel zwemmen als waterpolo.


Huisregels

  • De huisregels van de zwembaden zijn te vinden op de website van de gemeente en zijn van toepassing op alle bezoekers.
  • De gedragscode van Het Zinkstuk is hier te vinden.
  • Wees minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig in het zwembad om volledig gebruik te kunnen maken van de training en voor het opbouwen van het bad. 
  • Meer informatie over een veilig sportklimaat.